Digitális univerzalista tartalom- és reklámvállalat 2002 óta a márkák szolgálatában.
2009. december 01. 15:49
A vezető aukciós portál digitális ügynökségeként menedzseltük a Cluso által kiötlött Megcsal a férjem kampány online megjelenését.

A jelenlétben kiemelt szerepe volt a szakzsargonban social média marketingnek (SMM) nevezett tevékenységnek, amely során a neo – először Magyarországon – túllépett azon, hogy a márka pusztán megjelent egy-egy közösségi szolgáltatáson. Ehelyett folyamatos élő beszélgetés zajlott az internetezők és a kampányfigura Scheimer Vera között, akinek 4800 Facebook rajongója, 4600 iWiW ismerőse és 1080 Twitter követője gyűlt össze a kampány végéig. Ács Mihály, a neo vezető szövegírója elmondta, hogy szakmai pályafutása során soha nem volt része még csak hasonló élményben sem.

„Nem azért, mert ebben a munkában nem volt különbség nappal és éjjel, hétköznap és hétvége között, hiszen egy megszemélyesített kampánykarakter nem csak munkaidőben beszélget. Hanem mert első kézből, nagy számban jöttek a visszajelzések, ami – egy reklámos számára bármily furcsa is ezt kimondani –, újdonság és egyben felemelő érzés. Veráról (a legtöbben) tudták, hogy nem valós figura. De ahogy egy jó krimin is izgul az ember, és bele tudja magát élni a történetbe, ugyanúgy a netezők is vették a lapot, és együtt írták velünk a történéseket. Nem csupán követték az eseményeket, hanem beszélgettünk, elmondták a véleményüket.

A kampány elején magam sem hittem volna, hogy a karakterépítés során többek között pályaválasztási kérdésekben kérik ki a véleményem, vagy gyerekgondozási problémával fogok foglalkozni, illetve 25. házassági évfordulós ajándékötletért fordulnak majd hozzám. Volt „szerencsém” elmulasztani egy párizsi randit, VIP-belépős swingerpartit, sőt véletlenül egy szerelmi háromszögbe is belekeveredtem. Mindezek pusztán töredékei az átélt kalandoknak, melyek nélkül meglehet, hogy csak gépies favágássá vált volna az öthetes munka. Nagyon fontosnak tartom a személyes kapcsolatok kialakítását, már csak azért is, mert a „virtuális” barátok segítettek a gyakran adódó problémák megoldásában, ugyanis ők minden esetben – kéretlenül is – pártomat fogták. Ezúton is hadd üdvözöljem minden ismerősömet, barátomat, akik Scheimer Veraként találkoztak velem utoljára.”

Ami a ráfordított munkamennyiséget illeti, már az is sokatmondó, hogy kizárólag az iWiW és FB bejelölések visszaigazolása több mint 36 órát vett igénybe a kampány folyamán. Ezen felül Vera naponta kb. 50 privát üzenetet küldött, napi 120 levelet olvasott, 20 bejegyzést írt, és átlagosan 3-4 emberrel chat-elt egyszerre. A kampányban buzz-keltés, hangulat-befolyásolás és válságmenedzsment céljából bevetésre kerültek a neo partizánjai is, akik emellett közel 40.000 egyedi látogatót szállítottak a Vatera oldalára, és 40 fórum topicban és blogban beszélgettek folyamatosan.A kampány a szakmai véleményformálók között is sikeres volt, a neo pedig hálás a bátorító bejegyzésekért, kommentekért, amelyek segítették abban, hogy a kitaposatlan úton folyamatosan tovább merjen haladni:

„(…) leszögezném, hogy a Vera kampány nekem is tetszik. Pláne az, ahogy az egészet kiterjesztették, a facebookon és a twitteren is élővé tették, ahogy az újabb és újabb jól átgondolt akciókkal az egész netet beterítették. Profi, jó munka.” Addict.blog.hu

„Ha valami jól működik a közösségi médiában, akkor a számok úgyis magukért beszélnek. Nő a célszájton és a közösségi szájtokon a forgalom, nézettség, keresztlátogatottság. És a Vatera kampányának közösségi része kiváló példa erre. Ennyi.” Webisztan.blog.hu

„A Vatera mostani kampánya szerintem elég ügyesen használja a közösségi szolgáltatásokat. Szerintem itthon ez az első komoly próbálkozás.” Petényi Márk (Mark.hu)

Legújabb hírek
Milyen ügyfélajándék lehet biztonságos egy világjárvány közepén? Digitális ügynökségként a válasz szerencsénkre kézenfekvő volt. Ezért tavaly év végén úgy döntöttünk, hogy egy sablonmentes meglepetéssel lepjük meg partnereinket és a frontvonalban dolgozó hősöket a táv-ünnepi időszakban.
Péntek 15:14
Átterveztük kedvenc Black Friday-es oldalunkat, amit még 2017-ben indítottunk útjára. Nézzétek meg legújabb munkánkat!
2020. november 23. 14:38
Legújabb cikkünkben a nyár végén futó MOL Drive kampány kulisszatitkairól olvashattok, és arról, milyen kiugró eredményeket lehet elérni egy jól optimalizált kampánnyal.
2020. november 11. 16:34
Ismerj meg minket!
Emese graphic designer
#grafika #design #zemse #mókaéskacagás